ScrollFx 10

ScrollFx 9

Monday, July 21, 2008

PUNTO Restoran İstinye Park

Geçtiğimiz hafta sonu İlk defa İstinye Park'a eşimle birlikte geldik. Yemek için de bir vesileyle Punto 'da yemeye karar verdik. Ev yapımı makarnalar yapan bir yer. Fiyatlar biraz standartın üzerinde. Ama önemli olan lezzet,servis ve fiyatın karşılığını aldığını hissetmek. Benim yediğim makarnadaki sosun tuzu inanılmaz idi, şimdiye kadar dışarıda yediğim yemeklerde böyle bir şeye rastlamadım. Garsona durumu bildirdim. 5 dakika sonra yeni sos yaparak getirdiler. Bu arada eşimin makarnasındaki mantar da tuzlu idi. Nedenini sorduğumuzda konserve olduğu, bazen tuzlu bazen tuzsuz olduğunu belirtti. Sonuç olarak standart kalitede yemek yeme şansınız burada çok az, yani rastlantıya bağlı.
İşte yediğim ve maksimum tuzlu olan ev yapımı makarna. Ev yapımı makarnalar lezzetli ama sosa gereken ilgiyi göstermiyorlar.

1 comment:

DuncanIdaho said...

Aslında epeydir Astoria'da gidiyorduk mekana, özellikle balıktan bir pizza'ları var tuz gölü resmen ancak alırken mutlaka uyarırlar.

Bu kibar Astoria tecrübelerinden sonra bugün İstinye'ye gittik. 4 kişiden bir kişi ben fastfood yiyeceğim diyince kalanımız punto'dan siparişlerimiz verip yemeye başladık, tam arkadaşımızda elinde tepsisi ile bize katılınca ani müdahele geldi. illa arkadaş kalkacak grup olduğumuzu anlatamıyoruz. Neyseki işletmenin müdürünü çağırdık ! O da kibarca bizim mekana gelip gelmememizin kendileri için hiç önemli olmadığını, ayda 60 bin kira verdiğini, müşteri olmayan hiç kimsenin masalarına oturamayacağını vb söyledi. Acil olarak lokmaları boğazımıza dizip, halkın ! arasında yemek yemeye mahkum sürgün arkadaşımıza yetiştik.

Istinye'nin sosyetik havasından etkilenmiş ve kirasına kadar döken bu restorana kibarca bye bye diyoruz.

501 Darts

Phozi Snapshot