ScrollFx 10

ScrollFx 9

Wednesday, September 20, 2006

Tarikatlar


Dün gece hen CNN Türk hem de NTV de aynı konu işlendi. Tarikatlar. Bu konu hakkında geniş bir bilgiye sahip değilim. Ancak her iki kanaldaki tartışmanın sonucunda şu sonuçları çıkardım.

  • Sadece ben değil gerek tartışmaya katılanlar gerekse medya bu konularda yeterli bilgiye sahip değil. Çeşitli kavram kargaşası mevcut ( örneğin; cemaat kim tarikat ne, sayıları nedir, Türkiye'de nerelerde odaklanmışlardır vb).
  • Tarikat yanlıları olaya olumlu ( örneğin, kişilerin ruhen temizlenmesi) , karşıtları ise olumsuz örnekleriyle(örneğin, kişilerin ruhen temizlenmesinin bir şeyh aracılığıyla olduğunu ve bunun islama karşı olduğunu belirtiyorlar) bakıyorlar.
  • Burada kanımca en can alıcı nokta tarikatların ne ölçüde siyasallaşşıp siyasallaşmadığı dır. Kanımca olaya iktidar ve para girdikçe tarikatlar olayın özünden uzaklaşmaktadırlar.

1 comment:

uzaklar said...

Bak Atilla seni Iskenderun tarikatindan bir hemserinle tanistirayim. Seckin buradaki benim kankalardan biri. "Tanirim iyi cocuktur" kendisi. Simdi kendisine dedim ki, her Turk grubunun oldugu yere bir Iskenderunlu lazim. adresi seckincakar@hotmail.com
yazisirsiniz belki
selam soyluyor su an yanimda ve sana "Merhaba hemserim" diyor

501 Darts

Phozi Snapshot